Ja siitä se ajatus sitten lähti!

Tässä sitä nyt ollaan: elämäni ensimmäisen blogin äärellä. Kaiken lisäksi ruokablogin, mitä en koskaan uskonut tekeväni. Mikään äkkinäinen päätös blogin perustaminen ei kuitenkaan ollut, kuten tuttavapiirissämme on varmasti huomattu, mutta (bloggaavien) ystävien kannustamana rohkaistuin jakamaan kokemuksemme ruoan merkeissä. Ja kyllä meitä on kaksi: minä ja avopuolisoni. Postauksesta pääosin huolehdin minä, mutta avokkini, joka on melkein se suurempi ruokaharrastaja, tulee hääräämään mukana ideoimalla ja tietysti kokkaamalla.

Sen verran taustaa, että emme ole kumpikaan ruoanlaiton ammattilaisia ja kokkaillessa teemme hittejä sekä huteja, mutta viime vuosina herännyt kiinnostus ruokaan (mitä, missä, miten, miksi?) on aitoa ja kuten sanotaan: nälkä kasvaa syödessä.

Joten se höpötyksestä ja asiaan! Kevyenä aloituksena ajattelin jakaa erään reseptin, jonka ainekset löytyvät meiltä aina ruokakaapista: Pasta Puttanesca eli Huoran pasta. Tämä on versiomme kyseisestä ruokalajista, joka on nopea valmistaa ja aina maistuvaa.

***

Pasta Puttanesca (2-3 annosta)

oliiviöljyä

1 sipuli

1 iso valkosipulin kynsi

1 punainen chili

5-7 anjovisfilettä

1 tölkki (400g) kuorittuja säilyketomaatteja

1-2 rkl kapriksia

kourallinen mustia kivettömiä oliiveja

mustapippuria ja suolaa

tuoretta persiljaa

täysjyväspagettia n. 70g per ruokailija

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi. Pilko anjovisfileet karkeasti, ne liukenevat itsekseen olemattomiin kastikkeessa. Kuutioi säilyketomaatit, mutta älä heitä säilykkeen nestettä pois. Peitä kannellisen paistinpannun pohja oliiviöljyllä ja kuumenna. Lisää pannuun hienonnettu sipuli ja kevyellä lämmöllä kuullota sipulia kunnes se pehmenee. Lisää kuullotetun sipulin joukkoon valkosipuli ja chili ja anna seoksen hetken aikaa paistua, jotta valkosipuli ja chili kypsyvät. Seuraavaksi lisää pannuun karkeasti pilkotut anjovisfileet ja sekoita seosta kunnes huomaat anjoviksen alkavan sulaa pannulla. Kaada säilyketomaattien tölkin neste pannuun sekä lisää joukkoon pilkotut tomaatit ja sekoita. Lisää pannuun viimeisenä valutetut kaprikset ja oliivit. Mausta pastakastike vasta rouhitulla mustapippurilla.

Aseta kansi pannun päälle ja anna kastikkeen kevyesti poreilla sillä aikaa kun valmistat spagetin pakkauksen ohjeen mukaan. Spagettia keittäessä muista käyttää runsaasti vettä ja hyppysellistä suolaa keitinvedessä. Spagetin ollessa melkein valmista poista kastikkeen pannusta kansi ja tarkista kastikkeen koostumus. Kastike saa olla melko paksua eli jos se vaikuttaa liian löysältä lisää pannulle hieman lämpöä ja redusoi kastike sopivaksi spagetin kypsyessä loppuun. Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaprikset ja anjovikset antavat jo hyvin suolaisuutta kastikkeeseen eli suolan lisääminen on makuasia. Valuta vesi hyvin pois spagetista lävikön avulla ja lisää spagetti kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin. Ripottele päälle silputtua tuoretta persiljaa. Tarjoile ja nauti!

***

Chilin suhteen emme pelkää tulisuutta ruoassa eli yleensä tuoreita peruschilipalkoja käyttettäessä emme poista chilin siemeniä. Tämän pastakastikkeen kuuluu kuitenkin hieman antaa lämpöä, mutta ei varsinaisesti tuntua tuliselta. Joku voi myös huokailla säilyketomaattien käyttöä ja onkin totta, että kastikkeessa voidaan myös käyttää tuoreita tomaatteja, jotka on kaltattu ja pilkottu. Olen kuitenkin todennut purkkitavaran tässä nopeassa ruoassa olevan varsin toimivaa ja erityisesti näin talvisin kaupasta saatavat tuoreet tomaatit tuntuvat olevan melko mauttomia. Eli annamme itsellemme tämän synnin anteeksi.

Pc143466

Eli näin lähti blogi käyntiin! Pahoittelen tässä ensimmäisessä postauksessa kuvamateriaalin puutetta, mutta tämä asia korjaantuu tulevissa kirjoituksissa.

EDIT 05.01.2013 Kuva lisätty ja persiljaa myös lisätty reseptiin.

Advertisements

~ by r1ksu on 22/02/2012.

18 Responses to “Ja siitä se ajatus sitten lähti!”

 1. Kiitos, kiitos :) kaippa se oli aikakin. Eipähän olla enää niitä “ylimääräisiä tyyppejä” :D

 2. Nonii! Urakka joutuu! Lämpimät onnittelut. Tähän mennessä Ghetto Gourmet HQssa vieraillessa mässyille ei ole tarvinnut suorittaa defenestraatiota (!), joten yritän jatkossakin contribuoida viitekehykseen suorituskyvyn mukaan. Jatkoa odotellessa.–bronx

 3. Mukava kuulla bronx! Ja ikkunat pysyy toivottavasti jatkossakin ehjänä :)

 4. Mahtava juttu, että saitte GG:n pystyyn! Onnea matkaan ja tervetuloa ruokapolkkaavaan kansanosaan :-D

 5. Melkein tekisi mieli tulla ja poksauttaa pullollinen kuplivaa, mutta ehkä tyydyn nyt onnittelemaan ihan vaan näin ruudun välityksellä. Onnea uudelle blogille!

 6. Paljon kiitoksia kaikille! Kauhian jänskää ja heti mietiskelen mitä sitä seuraavaksi. Poksautellaan ne kuplivat vaikka sitten la:na! Vähän tuntuu tällä sivustolla olevan outoja vinkeitä, mutta jospa ne tuosta asettuu eli älkää ihmetelkö jos ei hommat ihan heti pelitä.

 7. Haa! Tulihan se sielt?? :) Tervetuloa virallisiksi ruokabloggareiksi.

 8. Niin sitä pitää! Hienoa! Welcome to the club!

 9. Tak! Melko alkutekijöissähän tässä vielä ollaan, mutta mukava kuulua joukkoon. Toivottavasti emme tuota pettymystä :D

 10. Viimeinkin! Tervetuloa ruokabloggaajien joukkoon ja onnea uudelle blogille!!!! Puttanesca on erinomainen ruoka ja hyvä blogialoitus :)

 11. Tätä mainostettiin facebookissa, liityin samantien lukijaksi. Hyviä ruokablogeja ei voi olla liikaa, kiinnostuksella odotan mitä teidän keittiössänne tehdään :)

 12. Jee!

 13. Kiitokset onnitteluista! Ja mukava saada lukijoita jo näin alkumetreillä. Tässä keittiössä kokataan laidasta laitaan niin toivottavasti löytyy myös jotakin käyttökelpoista tavaraa lukijoille :)

 14. Siit?? vaan sitten ja lykky?? pannuun. Er??s rohkea aikoinaan kokeili ruokakirja-lukupiiri??, joka sitten kuivui kasaan. Mit??, jos laajentaisit repertuaariasi ? Siis ei keittokirjoja vaan kirjoja joissa ruoka on oleellisesti mukana, Esim Dionysoksen j??ljill??, Hyv?? sy??m??mies.Tai l??yt??isit ruokaa, juomaa, ravintolaa kuvaavia tauluja / kuvia …

 15. Sikke tais telkkarissa kutsua tällaista ohjetta ilotytön pastaksi.. :) Kuva valmiista ruoasta olisi kiva.

 16. Minulle se on aina ollut huoran pasta, mutta mahdollisesti Sikke ei kyseistä nimeä ohjelmassaan voinut suoraan käyttää, joten valitsi hieman siistityn nimiversion :) Kuvan voin yrittää ottaa annoksesta seuraavalla kerralla kun tätä tehdään, nyt oli teknisiä vaikeuksia niin kuva jäi uupumaan.

 17. Jihuu!Uusi blogi ansaitsee ilman muuta kuplivat kilistyksineen. Minä lupaan hoitaa kuplivaa, kunhan tulette kilistelemään.

 18. Tokkiinsa tullaan kilistelemään! Tässä juuri plänättiin lauantain juttuja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: