Pikkunälkään

The following text may contain disturbing images and/or text, reader discretion is adviced. Eli tarkennuksena varoituksen sana kaikille ei-valkosipulin ystäville sekä kaikkea pitkän kaavan mukaan kokkaaville, seuraava osio voi aiheuttaa teissä kauhistusta.

Ala-asteella ollessani osallistuin erääseen iltapäivisin koulullani järjestettävään ruokakerhoon, jossa teimme yksinkertaisia perusruokia, ihan hyvää harjoittelua ei siinä mitään. Tarkalleen en enää muista mitä kaikkea kokkasimme tuolloin, mutta yksi nopea välipala on jäänyt minulla mieleen ja se onkin seurannu minua tähän päivään asti: valkosipulitonnikalatahna. Nopeaa, hyvää ja teen tätä yleensä aina silloin kun flunssa yrittää puskea päälle, kuulun nimittäin siihen koulukuntaan, jonka mielestä raaka valkosipuli auttaa torjumaan flunssaa (olkoot plaseboa tai ei).

***

Valkosipulitonnikalatahna

1 purkki tonnikalapaloja öljyssä

1-2 valkosipulinkynttä

3-4 rkl ketsuppia

Valuta tonnikalasta suurin osa öljystä pois, hieman sitä saa kuitenkin jäädä kalan joukkoon. Hienonna tonnikala haarukalla tasaiseksi. Hienonna valkosipulinkynnet hienoksi ja lisää ne tonnikalan joukkoon. Lisää lopuksi ketsuppi ja sekoita tahna tasaiseksi. Tarjoile paahtoleivän tai paahdetun ruisleivän päällä.

P3041097

***

Tahnaa varmasti voisi vielä hienosäätä “hienommaksi” lisäämällä siihen esimerkiksi kapriksia, mutta minusta tämä on varsin makoisaa jo tämmöisenään. Avomieheni ei ole tätä tahnaa oikein ikinä ymmärtänyt, mutta sehän on makuasia.

Advertisements

~ by r1ksu on 06/03/2012.

3 Responses to “Pikkunälkään”

  1. Haa! Just ostin purkin tonnikalaa kaupasta ja mietin, että mitähän tälle vois tehä, muuta kuin vedellä sellasenaan ruisleivän kanssa. Tässähän mulle tuli vastaus :)

  2. No hyvä jos tuli vinkkiä :D se montako kynttä tahtoo laittaa valkosipulia riippuu itsestä, mää tykkään niin kauheesti siitä, että laitan aina sen kaksi. Toki kaikille ei raaka valkosipuli oikein maistu. Avokki naureskelee, että nyt on melko ghettoa :)

  3. Meillä on viritelty tästä vielä lämppärit, jos on ollut kärsivällisyyttä ootella sen verran, että uuni lämpiää ja veistelee juustosiivut päälle. Arjen gurmeeta :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: