Silitysrautapihvit

Istuimme paikallisen ravintola-alan kuuluisuuden kuppilassa ja johtaja itse heitti pöydällemme komean köntsän släbää. “WOW! Mikä tuo on?!” oli kollektiivinen reaktio. “Meki halutaan tommonen!”. Ja semmonenhan me saatiin.

Lopputulemana ghettoon saatiin paketti, joka painoi 2.6kg, jossa oli ameriikan lippu ja siinä luki “US Top Blade”. Hillitön googletus ja opusten plaraus, että miten tämmönen kannattaisi epäsuoralla grillata. Ei kuulemma kannattanu, vaan kyseinen lihaköntsä piti veistellä pihveiksi ja tehdä “Flat Iron steakkeja”. Kyseessä oli naudan lavasta palanen, jossa Internetin mukaan keskellä meni viheliäinen jänne, mutta liha itsessään on melkein yhtä mureata kuin sisäfile ja makua löytyy kuten entrocotessa. Ihan hyvältä kuulosti, kun släbä maksoi kympin kilo.

P5171703

Siispä perkkaamaan läskiä. Opastusta saimme tästä videopätkästä. Tarkoituksena oli poistaa turhan läskit ja jänteet. Koska jänne meni keskellä släbää, siitä piti veistellä vain kaksi megalomaanisen kokoista pihviä. Siinähän sitä hommaa olikin ja lopulta urakkaan meni ~40 minuuttia. Rustoa, jännettä ja läskiä irtosi 650 grammaa – oli pakko punnita! Emme kuitenkaan pilkkonee släbää useaksi pieneksi pihviksi vaan päätimme grillata koko komeuden kahtena isona palana ja tarjoilla leikattuna ohuina siivuina. Alkoi tulla selvyys minkä takia tässä maassa tuommoista ei kaupasta löydä – en usko että asiakasomistajat S-kaupassa hyväksyisivät jos lihatiskin äijjä viettäisi aikaa moisen veistelyyn ja useat kuluttajat tuskin moiseen urakkaan viitsisivät alkaa. Lihamylly on tuommoisten kohtalo :(

Släbä minkä saimme oli huomattavasti isompi kuin mitä Internetin perkuuvideoissa kyseistä osaa näkyi, joten todennäköisesti elukka oli vähän vanhempi mitä yleensä. Vastaavasti siinä oli myös iän tuomat jänteet, joten ihan täysin puhtaaksi ei pihvejä siinä kohtaa saatu. Siispä marinoimaan ja toivomaan että se vähän siitä pehmenisi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Släbät peiteltiin marinadilla johon tuli 2.5dl punkkua, loraus öljyä, suolaa, pippuria, 6 valkosipulin kynttä, kasa lehtipersiljaa, kasa rosmariinia ja tujaus sinappia.

Rauhaa

Useamman tunnin päästä pääsimme vihdoin grillaamaan. Weber siis riittävän kuumaksi ja 4 minsaa per puoli. Läskit folioon ja vartti vielä foliossa vetäytymistä ja tässä on lopputulos:

P5171732

Omnom. Epäilystä aiheuttaneet jänteet olivat kaikki melkeinpä hävinneet ja lopputuloksena oli mukavan mediumia ja mureata pihviä.

Kaveriksi tällä kertaa tuli ex-pääministerin perunaa grillissä maustetulla creme fraichella, grillattua sipulia (folionyyttiin voinoikareen kanssa) ja coleslawia.

Slaw:

Kaali ja kaksi porkkanaa pieneksi silpuksi. Päälle slaw-soosi, johon tuli 2.5dl kerma+maito-sotkua, desilitra sokeria, 6 rkl siiderietikkaa, 2 rkl majoneesia, 2 vs-kynttä silputtuna, suolaa. Slaw-soosi sekoitettiin toki kunnolla ennen kaaliin sotkemista.

P5171736

Hyvväähän tästä tuli. Rikollista on kyllä kun tämä hieno pala lehmää päätyy sinne lihamyllyyn yleensä, mutta elämä on. Yksi saatiin sentään pelastettua!

Advertisements

~ by mossman666 on 26/05/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: