Ghetto wings

Kanansiivet tunnetusti ovat suurta herkkua ja erinomaista mättöä säädyllisen bissen kaverina. Koulukuntia miten wingsejä pitäisi tehdä löytyy moneen lähtöön. Helpoin tapa on tietenki törkätä hornetit uuniin ja mättää menemään, mutta moinen käy äkkiä kovin tylsäksi ja teolliseksi. Myös ravintoloissa on erinäköisiä näkemyksiä. On friteerattuja ja pääkallosooseja. On buffalo wingsejä, joissa ohessa tarjoillaan porkkanatikkuja, selleriä ja äärimmäistä inhokkiamme aurajuustodippiä. Buffalo wingsit lie se autenttisin ja perinteisin tapa, mutta ainakin Oulussa ovat kovin aliarvoisia. Otto.K (kyllä, kirjoitusasu on tämä) tarjoaa kultaharkon hinnalla moisia eikä soosikaan kovin säädyllistä ole. Myös S-mafian espanjalaisbaarista niitä saa tilattua listan ulkopuolelta, mutta sen kummempaa muistikuvaa ei niistä ole koska Oulun Arinamafia on boikotissa ollut jo pidemmän aikaa.

Niinpä mökkireissulla tuli ajatus tehdä kunnollisia wingsejä, tällä kertaa vähän pimpatulla buffalosoosilla.

Mökillä kun olimme niin rubiin ei kovin kummoisia mausteita löytynyt, mutta jotain kuitenkin.

Sekoittelimme lasissa suolaa, sokeria, pippuria, paprikajauhetta, cayennepippuria ja valkosipulijauhetta. Määrät olivat noin 2tl jokaista, paitsi paprikajauhetta 5tl. Nämä hierottiin wingseihin ja sivuun rubia jätettiin pari teelusikallista.

Wingsien maustuessa rubissa väsäsimme vähän pimpatun buffalosoosin. Yksinkertaisimmillaan se on 1 pullo cayennekastiketta ja 250g margariinia. Tämä on luultavasti se mitä ravintolatkin käyttää. Hieman paranettu versio muodostui näin:

Kattilaan 250g voita sulamaan. Kun voi oli sulanut, heittelimme yhden pilkotun sipulin tirisemään. Aikansa kun sipuli oli pehmennyt, sekaan meni yksi kokonainen pullo “Frank’s red hot saucea”, jota kiltti Stockmannin setä oli hyllyynsä myyntiin pistänyt. Lisäksi joukkoon meni sivuun laitetut rubin jämät, vähän sitruunamehua ja tilkka worchestershireä (mökillä kun ollaan, niin tämmösiä on mukana gin tonic ja bloody mary-tarkoituksiin).. Keitos sai pöhistä noin 10 minsaa.

Valmistusmenetelmänä tällä kertaa oli pallogrilli mallia mökki. Kun briketit alkoivat olla kuumina, paistelimme wingsit parissa erässä paistoalustalla. Tunarit olivat tällä kertaa unohtaneet valurautaparilan kaupunkiin, mutta kävi se näinkin. Paistoaika riippuu täysin grillin kuumuudeesta. Nyt sattui olemaan melkoiset helvetin tulet pallossa, ja siivet valmistuivat muutamassa minuutissa. Yleensä säädyllisillä lämpötiloilla siinä menee kuitenkin 10-15 minuuttia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun siivet olivat valmiina, heittelimme ne vaan vatiin ja kaatelimme lämmitettyä buffalosoosia päälle. Hyvää tuli!

Lautasella
Advertisements

~ by mossman666 on 05/08/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: