Damn you jet stream!, mutta kivvaa oli kuitenkin

Perinteeksi muodostuneet ruokabloggaajien kokoontumisajot piknikhengessä järjestettiin Oulussa eräänä kesäisenä päivänä. Tai no sen piti olla kesäinen ja alkuperäinen suunnitelma olikin kokoontua kaikkien oululaisten kesäolohuoneeseen, Ainolanpuistoon, mutta tämän kesän huonohkosta säästä vastaava jet stream heitti jälleen kerran sadetta päällemme. Onneksi (Diplomi-)insinöörin keittiössä Pekka tajosi meille mukavamman vaihtoehdon ja valtasimme hänen asuntonsa.

P7232647

Paikalla oli mukavasti porukkaa kuten aikaisemmillakin kerroilla. Meidän ja Pekan lisäksi mukana menossa siis olivat Pastanjauhantaa Rosmariini, Peruspöperöä Virpi, Kokit ja Potit Hannele, Kokkeillaan Kotiharmi, Sokerikukkasia Kardemumma, Makuja kotoa Heidi sekä meille uutena tuttavuutena Aina Nälkä Milla. Myös perinteisiä taustajoukkoja oli liittynyt seuraamme. More the merrier.

P7232629

Piknikhenkistä herkkua oli taas monta sorttia, mutta usea bloggaaja oli päätynyt eväsleipätyylisiin luomuksiin. Sammichejä siis. Eikä siinä mitään, todella maittavia olivat. Erään taustavoiman kommentti “Ai oliko teillä joku voileipäteema?” herätti hilpeyttä. Lisäksi minun mielestäni oli enemmän makeaa myös tarjolla verrattuna aikaisempiin kertoihin… ja sehän sopi ainakin minulle oikein hyvin.

P7232614

Pelastajamme Insinööri oli taiteillut meille sous vide naudanposkileipiä. Meillä oli aikaisempaa kokemusta naudanposkesta (huom. ei vasikan- vaan naudanposkea), joka ei mennyt ihan nappiin, mutta tällä kertaa sous videnä poski oli varsin mureaa ja mehevää. Nappiin meni.

P7232617

Pekka oli myös ottanut uusinta matsin viime vuoden blogipiknikkiin selviytymättömän Kellerin mansikkatortun kanssa. Leipomus oli niin nätti tuoreine mansikoineen, että harmitti melkein mennä tärvelemään se, mutta pitihän sitä maistaa. Kannatti tärvellä.

P7232615

Pastanjauhantaa Rosmariini tarjoili parsakaali-pekonisalaattia ja ah tuore parsakaali on niin hyvää (tosin mossman666 on toista mieltä). Ja toki pekoni on aina plussaa eli ei voi mennä vikaan.

P7232623

Peruspöperölän Virpi tekaisi meille kanttarelli-pekonipiirakan ja tätä hyvyyttä olemme mahtaneet Virpin tuotoksena maistella aikaisemminkin. Aina toimiva ja perushyvä piirakka. Pitää itsekin muistaa tämä resepti.

P7232616

Virpi oli osallistunut myös makeaosastolla tarjoiluun ja leiponut dominopalleroja. Täyteläistä ja ihanan makeaa, makean nälkä jos kummittelee niin tämä kyllä hoitaa homman.

P7232632

Makuja kotoa Heidi puolestaa oli myös tehnyt sammichejä ja hänen leipänsä olivat hauskasti nimetty norjalaisiksi leiviksi. Vaikuttivat simppeleiltä, mutta makua oli valtavasti ja nappasinkin muutaman
leivän mukaani ennen kuin karkasin kotiin.

P7232620

Hannele Kokit ja Potit blogista oli jälleen kerran panostanut eväksen ulkonäköön. Aina ovat  Kokkipottilan ruoat olleet melkein taideteoksia ja todella nättejä olivat nämä raputäytteiset kurkkukupitkin. Ja todella hyviä myös.

P7232622

Uusi tuttavuutemme Aina Nälkä Milla toi pöytään näyttävän näköisen tiramisun. Koristeena olevat appelsiiniviipaleet toivat mahtavaa värikontrastia jälkiruokaan. Toivottavasti en loukkaa tällä ketään, mutta tämä oli kyllä parasta omatekoista tiramisua mitä olen koskaan syönyt.

P7232631

Kokkeillaan Kotiharmi liittyi sammichiryhmään tekemillään hernepestotäytteisillä ja ilmakuivatulla kinkulla koristelluilla kolmioleivillään. Hernepesto oli jännä uusi tuttavuus, mutta toimi vallan mainioisti leipäsen välissä.

P7232643

Jälkiruokatarjontaa rikastutti myös Sokerikukkasia Kardemumma leipomalla  New York Style Cheesecaken. Tämäkin kakku oli niin kaunis, että kuvia tuli napsittua melkoinen määrä. Tässä vaiheessa alkoi myös olla varsin täysi olo, mutta tokihan tätäkin piti maistaa vaikka tiesinkin cheesecaken olevan melko täyttävää. Maistui minusta juurikin samalta kuin mitä olen New Yorkissa tätä kakkua maistellut. Nam.

Aikaisemmin tuossa postasimmekin jo leipäluomuksemme, jonka piknikille toimme ja tulossa on juttua muusta tarjonnasta jota väsäsimme kokoontumiseen.

Oli oikein mukavaa jälleen kerran piknikkeillä (vaikka vähän myöhässä postaus tuleekin)! Huonoja juttuja taas piisasi kuten asiaan kuuluukin. Kiitokset kaikille mukana olleille ja seuraavaan kertaan!

Advertisements

~ by r1ksu on 11/08/2012.

One Response to “Damn you jet stream!, mutta kivvaa oli kuitenkin”

  1. Kiva juttu, että norjalaiset leivät maistui :) Kyllä oli teidänkin vietnamilaiset versiot aivan ihania ja pitäisi tehdä niitä piakkoin, kun viime kerrasta on jo aikaa. Olipa maistuva piknik, vaikka sisätiloissa vietettiinkin :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: