Simppeliä herkkua

Yksinkertainen voi useasti olla kaikkein parasta. Näin on ainakin tässä Gordon Ramsayn porsaankyljysreseptissä. Hintaakaan annokselle ei tule juuri mitään. Porsaanliha ei ole koskaan ollut minun suosikkilihojani (tietysti pekonia <3 lukuunottamatta… ja joulukinkkua), mutta tämä resepti ainakin sai possun maistumaan valtavan hyvältä.

Ramsay’s Ultimate Cookery Coursen sarjasta poimittua reseptiä ei ohjelman nettisivuilta löytynyt, mutta YouTubesta löytyy kyseinen jakso kokonaisuudessaan (ainakin postausta kirjoitettaessa) ja tämä porsaankyljysohje onkin jakson ensimmäinen valmistettava ateria.

***

Porsaankyljykset makeanhappamilla paprikoilla (2 annosta)

 

2 porsaankyljystä

2 punaista paprikaa

1 punasipuli

oliiviöljyä paistamiseen

suolaa

vastajauhettua mustapippuria

1 rkl sokeria

reilu loraus punaviinietikkaa

2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

kourallinen tuoretta basilikaa

2 valkosipulinkynttä

pieni nippu tuoretta timjamia

pari nokaretta voita

 

Siivuta paprikat ohuiksi suikaleiksi, heitä pois paprikan sisusta. Kuori punasipuli ja siivuta se myös ohuiksi siivuiksi. Kaada paistinpannulle öljyä ja kuumenna, lisää paprikat ja sipulit kuumalle pannulle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sokeri. Sekoita ja jatka kypsennystä kuumalla pannulla niin, että pannulta kuuluu kokoajan sihinää. Lisää reilu loraus punaviinietikkaa ja sekoita. Paprikoiden ja sipulin pitäisi alkaa tässä vaiheessa olla pehmentyneitä. Lisää ekstra neitsytoliiviöljy ja anna seoksen hautua 2-3 minuuttia. Silppua tuoreen basilikan lehdet ja lisää pannulle. Sekoita kunnolla ja siirrä paprikaseos pannulta tarjoiluastiaan. Voit kääriä astian folioon tai laittaa sen 50ºC uuniin pitääksesi paprikat lämpimänä.

P9143158

Puhdista käytetty paistinpannu pyyhkäisemällä enimmät paistojäänteet pois talouspaperilla. Mausta porsaankyljykset suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla molemmilta puolilta. Painele sormilla mausteita kyljysten pintaan, jotta ne tarttuvat lihaan. Jos porsaankyljyksen yhdellä sivulla on paksu ihrakerros (harvemmin kyllä ainakaan Oulusta löytyvissä porsaankyljyksissä tätä on), leikkaa siihen veitsellä viiltoja, jotta kyljys ei käpristy pannulla paistettaessa. 

Murskaa valkosipulinkynnet kuorineen veitsen kyljellä leikkuulautaa vasten. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kuumenna pannu. Aseta porsaankyljykset paistinpannuun, lisää pannulle myös valkosipulinkynnet sekä pieni nippu tuoretta timjamia. Ruskista porsaankyljyset molemmilta puolilta. Lisää pannuun pari nokaretta voita. Kypsennä porsaankyljyksiä 3 1/2 -4 minuuttia molemmilta puolilta samalla kun lusikalla kauhot voi-valkosipuli-timjamipaistinlientä kyljysten päälle. Nosta kyljykset pannulta leikkuulaudan päälle vetäytymyään noin viideksi minuutiksi.

P9143160

Aseta lautaselle paprikaseosta, sen päälle porsaankyljys ja pastinpannulla paistunut valkosipulinkynsi. Nauti.

P9143163

***

Eipä tähän tarvi mitään muuta sanoa. Maukasta ja mehevää, ei lainkaan kuivaa kuten usein saamani porsaankyljykset ovat olleet. Ja paprikat tuovat mahtavaa kontrastia lihaan makealla happamuudellaan. Ghettola suosittelee!

P9143165
Advertisements

~ by r1ksu on 30/09/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: