Tahmaiset kiinaribsit

Pastanjauhajilla oli 7v. örinät (juhlista lisää blogissa myöhemmin), joihin päätin väsätä ribsejä vähän eritavalla mihin yleensä on totuttu. Syksyn ollessa jo käynnissä BBQ-hommat olivat pois laskuista, keittäminen on tylsää ja perinteinen uuniribsikin on aika tuttua kauraa. Telkkarissa herra Ramsay väsäsi kiinalaistyyppisiä ribsejä paistinpannu->uuni->paistinpannu-metodilla, jota hävyttämästi apinoin.

Mitään määriä ei perinteisesti ole, muuta kuin, että tällä tavalla tuli 2 kiloa ribsejä, jotka piti paistaa 3:ssa erässä kun pannulle eivät yhdellä kertaa mahtuneet. Aineksia siis fiiliksen mukaan, mutta koska tarkoitus on, että makua piisaa, ei ole tarpeen myöskään pihistellä mausteissa. Myöskin marinointivaiheen uupuminen puhuu reilun maustamisen puolesta.

Aluksi ribseistä luupuolelta kalvot kuikkaan. Ribsit yksittäisiksi luiksi perinteisen rivistön sijaan – ovat ystävällisempiä pannulle näin ja fingerfoodia valmiiksi. Pippuria pintaan. Mikäli haluaa huolehtia siitä, että ribsejä riittää kaikille, olutta uppoaa eikä tule struumaa, voi niitä myös tässä kohtaa suolata, mutta se ei ole tarpeen.

Pannu kuumaksi ja öljyä. “Ribs in” ja ruskistetaan. Kun ribsit ovat toiselta puolelta ruskistuneita, käännetään ja heitellään sekaan slaissattua valkosipulia ja inkivääriä. Seuraavaksi sekaan chilihiutaleita, sichuanpippuria ja muutama tähtianis. Hetken päästä hunajaa, joka saa viimeisessä vaiheessa mukavan karamelisoinnin aikaiseksi.

Seuraavaksi nesteitä sekaan – fiiliksen mukaan soijakastiketta, riisietikkaa ja kuivaa sherryä (mikäli on kiinanreissultaan hoksannut ostaa riisiviiniä niin sitä sitten, mutta käsittääkseni Suomesta sitä ei saa, koska valtion monopoli sitä vain voisi myydä eikä ole nähnyt tarpeelliseksi). Tässä kohtaa on hyvä tarkastaa liemen maku ja katsoa puuttuuko jotain.

Lopuksi viimeistellään silputulla kevätsipulilla ja lisätään nesteeksi vielä sopiva määrä kanalientä. Ribsit saavat melkein peittyä liemeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän tapauksessa tämä toistettiin kolmeen otteeseen ja tuotteet nesteineen jaettiin kahteen uunivuokaan.

Ribsit ilman joutavia folioita 175C uuniin, puolentunnin kohdalla ribsien kääntö ja vielä toiset puolituntia uunissa (yhteensä siis tunti). Ribsit: ulos. Jälleen pannua kuumaksi ja ribsit kuumaan pannuun paistonliemen kanssa. Paistellaan niin kauan, että liemi alkaa redusoitumaan todella jankiksi ja tarttuu ribsin pintaan. Pyöritellään ribsejä redusoituneessa liemessä, jolloin niihin jää kiva makoisa tahmea pinta.

P9203207

Om nom.

P9203241

Me tosiaankin suolaisimme ribsejä ennen niiden paistoa ja lopputulos oli melko suolainen. Pelkkä soijakastike siis olisi hyvin riittänyt suolaukseen, mutta tuntuivathan nuo ribsit kuitenkin juhlaväen suihin katoavan.

Advertisements

~ by mossman666 on 07/10/2012.

4 Responses to “Tahmaiset kiinaribsit”

  1. Kiitos ohjeestanne! Näyttää kerrassaan herkullisilta! Yksi pieni kyssäri: kuinka kauan koko homassa menee?

  2. Minusta siinä koko hommassa kaikenkaikkiaan meni joku (vajaa) pari tuntia. Ribsejä ei tarvinnut keitellä liemessä ennen uuniin laittoa, kunhan vain ottaa huolella aluksi ribseihin sen paistopinnan pannulla ja heittelee sitten muut ainekset sekaan, kiehauttaa ja uuniin. Tosiaan reseptiä ei löytynyt Ramsayn tv-ohjelman nettisivuilta ja Youtubestakin kyseinen pätkä oli päässyt katoamaan.

  3. Meillä toki oli ihan hyvä määrä noita ribsejä niin otti oman aikansa kun pienissä osissa tosiaan piti pannulla valmistaa. Pienempi määrä syntyy varmasti nopeampaa :)

  4. […] jo aikaisemmissa postauksissa tulikin mainittua ghettolan panostus tarjoiluun koostui tahmaisista kiinaribseistä ja chilisistä […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: