Mustapapuhässäkkä!

2013-05-04 12.22.23

Tämä alkaa jo käymään noloksi toistoksi, mutta minkäs teet kun eväkset ovat ihan maistuvia. Eli nyt ulos (ehkä) viimeinen blogiin päätyvä resepti jota kokeilimme herra Ramsayn opuksesta Ultimate Cookery Course. Olen innostunut viime aikoina pavuista ja linsseistä. Ne ovat yllättävän täyttäviä ja taipuvat moneksi, lihaa ei aina tarvitse vetää ja nälkä kyllä lähtee. Poikkesimme kuitenkin hieman Ramsayn ajatuksesta tarjoilla tämä mustapapuhässäkkä hieman pippalohenkisesti pienemmissä annoksissa, ja päätimme tehdä ihan omat minitortillat jokaiselle syöjälle.

***

Mausteiset mustapavut fetalla ja avokadolla (3-4 hengelle)

1 rkl oliiviöljyä

1 pieni sipuli

1 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1/2 tl jauhettua kanelia

2 kpl n. 400g käyttövalmista mustapapupurkkia (tai keitä itse, säästä keitinlientä)

suolaa

vastajauhettua mustapippuria

100g fetajuustoa

1-2 avokadoa

kourallinen tuoretta korianteria

1 lime

minimaissi- tai vehnätortilloja

(öljyä, ei pakollinen)

 

Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili (poista halutessasi siemenet, tunnetusti me harvoin näin teemme). Valuta mustapavut, mutta ota valutettu liemi talteen (tai keittoliemi keittäessäsi pavut itse).

Paista hienonnettua sipulia kannellisella paistinpannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet, lisää pannulle valkosipuli ja chili ja jatka paistamista pari-kolme minuuttia. Lisää juustokumina ja kaneli ja paistele seosta minuutin verran kunnes mausteet alkavat tuoksua. Lisää pannulle valutetut mustapavut ja pari ruokalusikallista säilöntä-/keitinlientä. Peitä pannu kannella ja anna papujen kypsyä lisää noin 10 minuuttia tai kunnes pavut alkavat hieman hajota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siirrä paistinpannu pois levyltä ja anna papuseoksen hieman jäähtyä. Muussaa papuja lusikan tai haarukan avulla noin kolme neljäsosaa niin, että sekaan jää kuitenkin myös kokonaisia papuja. Palauta pannu levylle ja lämmitä seos uudelleen, lisää joukkoon vielä papujen säilöntä-/keitinlientä jos papuseos tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Aseta mustapavut odottamaan tarjoilua, pidä lämpimänä.

Murenna sormin fetajuusto muruiksi, poista avokado kuorestaan ja siivuta ja hienonna tuore korianteri. Siivuta lime lohkoiksi. Lämmitä tortillat yksi kerrallaan sellaisinaan pannulla, pari minuuttia molemmilta puolilta tai lisää pannulle hieman öljyä tortilloja paistaessasi jos haluat rapsakamman lopputuloksen.

Jokainen voi koota oman annoksensa: paistettu tortilla, siihen mustapapupaistosta, päälle murennettua fetaa sekä avokadon siivuja, korianteria sekä loppusilauksena koko komeuden päälle puristetaan limelohkoista hieman mehua. Sitten yritetään taiteilla tortilla ääntä kohti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

Ramsayn alkuperäisenä ajatuksena oli leikellä rapeiksi paistetuista tortilloista pieniä kolmiosiivuja ja tarjoilla täytteineen parin suupalan herkkuina, mutta minusta koko homma toimi hyvin myös käärittynä, kokonaisena minitortillana.

Advertisements

~ by r1ksu on 04/05/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: