Läskiporkkanat

Tässäpä aivan mahtava lisuke, joka sopii samalle lautaselle hyvin melkeinpä minkä kanssa tahansa: glaseeratut porkkanat eli läskiporkkanat. Itse olemme näitä tehneet jo pitkään riistan, naudanpaistien ja ankanrinnan kaveriksi. Resepti on tullut vastaan pläräillessämme ruokakirjojen tietosanakirjaa, kulinaarista referenssiteosta Larousse Gastronomiqueta.

2013-05-05 08.28.45

***

Glaseeratut porkkanat

2 keskikokoista porkkanaa per syöjä

vettä

sokeria

voita

suolaa

 

Kuori porkkanat ja pilko ne noin 5 cm pituisiksi paloiksi, puolita palat tai lohko paksummat porkkanat lohkoiksi. Aseta porkkanat syvän, kannellisen paistinpannun pohjalle niin, että ne peittävät pohjan tasaisesti, mutta eivät ole päällekäin.

Lisää pannuun kylmää vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät. Lisää pannuun jokaista käyttämääsi 5 dl vettä kohden 2 rkl sokeria, 50 g voita ja 1/2 tl suolaa. Kiehauta porkkanat, jotta voi alkaa sulaa ja sokeri liueta. Kun vesi kiehuu, laske levyn lämpöä ja aseta kansi pannun päälle.

2013-03-23 20.38.49

Anna porkkanoiden kiehua hiljakseen niin kauan kunnes vesi on melkein kokonaan haihtunut. Porkkanoiden pitäisi nyt olla kypsiä. Porkkanat saattavat kypsyä nopeamminkin ja näin ollessa voit poistaa pannun kannen aikaisemmin, jotta neste haihtuu nopeammin. Poista kansi ja pyörittele porkkanoita varovasti jäljellä olevassa sokeri-voiliemessä kunnes ne alkavat hieman ottamaan väriä. Varo kuitenkin hajottamasta porkkanoita, ne ovat melko pehmeitä. Nostele glaseeratut porkkanat tarjoiluastiaan, jättäen ylimääräisen sokeri-voiliemen pannulle. Tarjoile mahdollisimman pian.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

***

Minä olen rakastunut näihin. Toki voidaan kiisteellä onko näissä porkkanoissa mitään terveellisyyden ripettäkään jäljellä, mutta aina ei pidä miettiä liikaa.

Advertisements

~ by r1ksu on 05/05/2013.

2 Responses to “Läskiporkkanat”

  1. Jes, varmasti tätä settiä valmistuu kesäkauden grillijuttujen kylkeen. Porkkana on ihan parasta! Joskus roustaan uunissa öljyn ja hunajan kanssa. Tämä varmasti parempaa :) Kiitos reseptistä!

    • Varmasti soppii läskiporkkanat grillilautaselle myös. En ole vielä ainakaan löytänyt mitään minkä kanssa ne eivät sovi :) tällä reseptillä porkkanoista tulee ihanan makeita ja pehmeitä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: